Filippinerne: Syriske oprørere angriber FN-styrker i Golan

En gruppe filippinske soldater, der arbejder som fredsbevarende styrker for FN, er lørdag blevet involveret i en skudveksling i de syriske Golanhøjder.

Det er syriske oprørere, der i forvejen har taget 44 FN-soldater til fange, som står bag angrebet, siger den filippinske forsvarsminister, Voltaire Gazmin, ifølge Reuters.

72 filippinske styrker har været omringet ved to lejre i Syrien, fortæller ministeren.

Den ene gruppe er blevet "frigjort" fra deres position, siger Gazmin, men den anden gruppe, der opholder sig omtrent fire kilometer derfra, er endt i en skudveksling med de syriske islamister.

Gruppen af cirka 40 filippinere, der holder til ved en lejr identificeret som "Camp 68", kom under angreb omkring klokken seks lokal tid, oplyser forsvarsministeren.

De involverede filippinere er medlemmer af den såkaldte Undof-styrke, der blev sat i verden i 1974 for at overvåge en våbenhvile mellem Syrien og Israel.

FN arbejder netop nu på at finde ud af, hvor 44 soldater fra den fredsbevarende styrke fra Fiji, der også er en del af Undof-styrken, opholder sig. Onsdag blev de bortført af bevæbnede syriske oprørere, hvoraf nogle har forbindelse til den al-Qaeda-relaterede al-Nusra-gruppe.

De filippinske tropper har imidlertid nægtet at lægge våbnene, men har været omringet af syrerne i omkring 48 timer.

På trods af kamphandlingerne understreger en filippinsk forsvarschef, at ingen af hans landmænd er kommet noget til.

- Der var en skudveksling, men jeg vil gerne forsikre jer om, at vores tropper for øjeblikket er sikre, siger Ramon Zagala uden at give yderligere detaljer.

Der har i mange år været ro ved Golanhøjderne, selvom Israel og Syrien teknisk set stadig er i krig.

I forbindelse med borgerkrigen i Syrien har mortergranater dog flere gange slået ned i Golan.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip