Film med dansk fingeraftryk Oscar-nomineres

Der er ingen Oscar-nominering til en dansk film ved årets uddeling af de eftertragtede statuetter. Alligevel kan man godt finde de danske farver frem søndag 22. februar, når prisen for bedste film på et andet sprog end engelsk skal uddeles.

En af de nominerede er nemlig den polske film "Ida", der har et dansk fingeraftryk.

Blandt producerne finder man Christian Falkenberg Husum og Sofie Wanting Hassing, og det er også en dansker - Kristian Eidnes Andersen - der har lavet musikken til filmen.

Filmen var også nomineret til en Golden Globe, men tabte til den russiske film "Leviathan". Ifølge filmhjemmesiden goldderby.com bliver prisen til bedste film på et andet sprog end engelsk en kamp mellem de to film.

I samme kategori er den svenske "Force Majeure", der har vakt begejstring hos danske anmeldere. Blandt andet gav Politiken filmen seks stjerner.

De tre andre film nomineret i kategorien er den estiske "Tangerines", den argentinske "Wild Tales" og "Timbuktu" fra Mauretanien.

Danmark havde indstillet Nils Malmros' "Sorg og Glæde", men da det amerikanske filmakademi i januar offentliggjorde den første grovsortering, var den danske film ikke blandt de ni film, som kunne blive nomineret.

De seneste år har Danmark ellers haft flere nomineringer ved Oscar-uddelingerne. Tre af de sidste fire år har en dansk film være nomineret til prisen for bedste film på et andet sprog end engelsk, og i 2011 vandt Susanne Biers "Hævnen" prisen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip