Filminstitut: Filmaftale anerkender branchens udfordringer

Hvis man vil sikre dansk films succes og omdømme, er det afgørende at sikre stabilitet i filmstøtten.

Derfor er det ifølge Det Danske Filminstitut positivt, at der torsdag er en indgået en bred politisk filmaftale, der blandt andet betyder en økonomisk håndsrækning til branchen på 70 millioner kroner ekstra over de næste fire år.

- Det er et afgørende signal, at forligskredsen med de to aftaler, medieaftalen og filmaftalen, anerkender dansk films økonomiske udfordringer og har valgt at lade staten gå forrest i løsningen med et substantielt økonomisk bidrag, siger DFI's administrerende direktør, Henrik Bo Nielsen.

- Det er vigtigt med stabile rammer, hvis dansk films gode resultater skal fortsætte, tilføjer han i en pressemeddelelse.

Det Danske Filminstitut står for at fordele den offentlige filmstøtte.

Torsdagens aftale indebærer, at den samlede økonomiske ramme til dansk film fra 2015 til og med 2018 hæves fra 530 millioner kroner årligt til 563 millioner.

De ekstra penge skal blandt andet sikre, at filmbranchen formår at finde nye forretningsmodeller, som understøtter den digitale udvikling.

- Vi noterer os aftalekredsens tydelige signal til branchen om afsætningsmæssigt at gå nye veje, siger Henrik Bo Nielsen.

Han glæder sig i øvrigt over, at politikerne har besluttet at øge støtten til computerspil fra 20 millioner kroner årligt til 40 millioner.

Forligskredsen, der består af alle partier på Christiansborg, har blandt andet også aftalt, at der skal produceres flere spillefilm de næste fire år end i den nuværende aftale.

Samtidig skal mulighederne for støtte til lavbudgetfilm udvides, hvilket ifølge aftalen skal give både erfarne og nye filmfolk mulighed for at prøve kræfter med nye arbejdsformer.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip