Filminstruktørerne jubler: Plads til flere filmtyper

Den brede politiske aftale om flere penge til dansk film vækker glæde blandt de danske filminstruktører, som har fået flere ønsker opfyldt i den nye aftale.

Fremover bliver der plads til at producere flere forskellige typer film, som kan distribueres ad nye veje. Det er et tiltrængt opgør med ensformigheden i dansk film, mener Christina Rosendahl, formand i Danske Filminstruktører.

- Vi er glade for, at politikerne i et bredt forlig tydeligt tilkendegiver, at det er filmisk mod og kreativitet og ikke yderligere fokusering på mainstream og ensretning, der skal bringe os igennem krisen. Det tegner godt for fremtiden, siger Christina Rosendahl i en pressemeddelelse.

Hun glæder sig især over, at en ny lavbudgetmodel har fundet plads i forliget. Det skal blandt andet øge antallet af nye film, og det kan tilføre dansk film mere vovemod og mangfoldighed.

- Vi er rigtig glade for, at politikerne er enige i, at antallet af film skal sættes op, og at de bakker os op i, at vi skal have mulighed for at lave lavbudgetfilm.

- De op mod 24 film, Dansk Filminstitut får lov at lave på lavbudget de næste fire år, kan ryste os ud af den ensformighed, som vi sidder fast i lige nu, siger Christina Rosendahl.

Alle Folketingets partier står bag den nye filmaftale, der løfter den samlede økonomiske ramme for den filmpolitiske indsats mellem 2015 og 2018 fra 530 millioner kroner årligt til 563 millioner kroner.

Instruktørformanden glæder sig desuden over, at der bliver lagt pres på film- og telebranchen, som inden 2015 skal have fundet en løsning på, hvordan film kan distribueres ud til danskerne på alle digitale platforme.

/ritzau/

 

Dagens Gossip