Filmpriser regner ned over The Revenant

Westernfilmen "The Revenant" om en pelsjæger, der kommer galt afsted i vildmarken, hyldes søndag aften i den britiske hovedstad, London, til uddelingen af de britiske filmpriser Bafta.

De internationale nyhedsbureauer skriver, at instruktør Alejandro Inarritu har vundet Bafta-prisen som bedste instruktør.

Leonardo DiCaprio får prisen som bedste mandlige hovedrolle for sin præstation, og hele filmen vinder prisen som den bedste i 2015.

"The Revenant" har desuden vundet prisen for bedste cinematografi (filmteknik) og for lyd.

Baftaprisen for bedste kvindelige hovedrolle går til Brie Larson for præstationen i filmen "Room" om kvinden, der har været bortført og misbrugt i årevis af en psykopat. Hun er tvunget til at leve i et lille værelse med sin lille søn.

Prisen som "fremragende britisk film" går til "Brooklyn" om en irsk kvinde, der udvandrer til Brooklyn i 1950'erne.

Det var skuespilleren, komikeren, quizværten og tv-manden Stephen Fry, der var vært ved Bafta-ceremonien.

Foruden et stort publikum på tv og via internet var han også vært for mange prominente gæster i Royal Opera House i London.

Berømte filmfolk som Kate Winslet, Cate Blanchett og Julianne Moore. Og også Steven Spielberg, Michael Fassbender og selvfølgelig Bafta-vinderen Leonardo DiCaprio.

Bafta uddeles af Det Britiske Akademi for Film og Tv-Kunst. Det er ifølge Baftas hjemmeside en uafhængig organisation, som udvikler og fremmer kunst og belønner ekstraordinært god kunst, der gavner offentligheden.

I filmbranchen regnes Bafta-priserne ofte for et fingerpeg om, hvad der mon sker i Los Angeles, når Oscar-priserne uddeles senere i februar.

Og så er Ennio Morricone i øvrigt still going strong, hvis nogen skulle være i tvivl.

Han er blandt andet kendt for at have komponeret musikken til en stribe af de såkaldte spaghettiwesterns, herunder "Den Gode, Den Onde og Den Grusomme" fra 1966.

Søndag aften fik den nu 87-årige Ennio Morricone en Bafta-pris for musikken til Quentin Tarantino-filmen "The Hateful Eight".

/ritzau/

 

Dagens Gossip