Filmstjerne får pris for humanitært arbejde

Hollywood-stjernen Julia Roberts er vant til at modtage priser for sine skuespilpræstationer, men til oktober skal hun hædres for en helt anden slags arbejde.

Selvom det er for hendes medvirken i HBO-filmen "The Normal Heart", så er det ikke for hendes skuespil. Julia Roberts og hendes mand, Danny Moder, bliver nemlig begge hædret af organisationen Gay, Lesbian & Straight Education Network (GLSE) for deres arbejde med filmen, skriver People.com.

"The Normal Heart" er baseret på et skuespil fra 1980'erne, hvor en homoseksuel aktivist forsøger at øge folks viden om HIV og aids i samme periode.

Julia Roberts spiller læge i filmen, mens husbonden er bag kameraet som en del af instruktørholdet.

Parret modtager "GLSE Humanitarian Award" ved GLSE's Respect Award-show 2014 for deres arbejde i og uden for filmen. Et stykke arbejde, som har været med til at øge folks bevidsthed om HIV. I samme forbindelse hædres de for deres hjælp i globale organisationer som Unicef, Heal The Bay og Stand Up to Cancer.

- Vi er stolte af at præsentere Danny Moder og Julia Roberts, hvis inspirerende arbejde på HBO's "The Normal Heart" har bragt fornyet opmærksom på den vigtige del - og stadigt eksisterende krise - i LGBT (Lesbiske, Bøsser, Biseksuelle og Transseksuelle) og amerikansk historie, siger GLSE i en udtalelse. 

"The Normal Heart" er desuden nomineret til en Emmy-pris hele 16 gange. Emmy-showet løber af stablen den 25. august, mens GLSE's Respect Award 2014 først afholdes den 17. oktober i Los Angeles.

"The Normal Heart" har premiere på HBO Nordic den 25. maj 2015.

Newspaq

 

Dagens Gossip