Filmstjernen Ashley Judd taler ud om sexchikane

Skrevet af admin

07/10/2015

Dagens topnyheder

47-årige Ashley Judd er efterhånden lige så kendt for sin politiske aktivisme, hvor hun taler kvinders sag, som hun er for sin lange karriere som skuespiller. Nu står hun frem i et interview med Variety og fortæller, hvordan hun blev udsat for sexchikane af en chef i mediebranchen, og hvordan hun sidenhen kæmpede med skammen.

- Jeg blev seksuelt chikaneret af en af branchens mest berømte og omtalte chefer. Jeg var i gang med at filme "Samleren" på det tidspunkt. Og her var jeg så, en erklæret feminist, der oven i købet havde læst kvindestudier, og alligevel forstod jeg ikke, hvad der foregik, forklarer Judd og fortsætter:

- Jeg slog mig selv i hovedet over det, men det er en del af problemet. Vi skammer os, selvom han er den skyldige. Det var først efter et stykke tid, at jeg kunne se, hvor forkert det var.

Den højtstående chef, som Ashley Judd ikke ønsker at sætte navn på, fortsatte over en lang periode med at lokke den unge skuespiller over til sig, og her udnyttede han sin position til at overskride hendes grænser.

- Han var meget udspekuleret omkring det. Han bad mig om at komme forbi sit hotel til aftensmad, og så var han i sit soveværelse. Sådan udviklede det sig efterhånden, og det var virkelig ulækkert. Han manipulerede mig psykisk ved at sige, "vil du ikke hjælpe med at vælge, hvilket tøj jeg skal have på?"

Det kom så vidt, at chefen forsøgte at overtale Judd til at se på, mens han var i bad, hvilket hun nægtede.

- I øjeblikket sagde jeg til ham, "når jeg vinder en Oscar i en af dine film. Han sagde, "nej, når du bliver nomineret". Men jeg holdt fast og sagde, "nej, når jeg vinder en Oscar". Det var en lille sejr, at jeg kunne modsige ham, og derefter gik jeg.

/ritzau/FOKUS