Filmstudierne Pinewood leder efter en mulig køber

Europas største filmproduktionsselskab skal måske sælges.

Det er Pinewood Group, der har bedt investeringsbanken Rotschild om at løbe forretningen igennem for at vurdere, om der kan være en idé i at sælge selskabet.

Denne melding blev onsdag afleveret på børsen i den britiske hovedstad, London. Lige da oplysningerne blev kendt, skød aktiekursen i vejret med 18 procent.

Pinewood, hvis værdi er omkring 250 millioner pund - knapt 2,5 milliarder kroner - kendes blandt andet for sin produktion af nogle af de største kassesucceser i biograferne.

Det er Pinewood, der har lagt studier til den seneste James Bond-film, "Spectre" og Star Wars-filmen "The Force Awakens".

Star Wars-filmen havde premiere i december, men den har netop nået en milepæl i indtjening, nemlig to milliarder dollar.

Dermed er den oppe i kategori med storfilm som "Titanic" og "Avatar", når det gælder indtjening, og det kan være en af årsagerne til, at aktierne steg med raketfærd på London Stock Exchange onsdag.

Pinewood driver filmstudier og optagelokaliteter i Storbritannien, Malaysia, Canada, USA og Den Dominikanske Republik, skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

Hovedaktionæren i Pinewood er Peel Holdings, der blandt andet gør det i ejendomme, transport og infrastruktur.

I april i fjor reducerede selskabet sin aktieandel i Pinewood fra 58 procent til 39 procent.

- Vi mener, at Pinewood har potentialet til at bygge på vor stærke bedrifter over de seneste par år og vokse yderligere i Storbritannien og internationalt, siger Ivan Dunleavy, topchef hos Pinewood.

- Bestyrelsen vil nu identificere den bedste måde, hvorpå der kan tilvejebringes en kapitalstruktur, som tillader selskabet at realisere sine mål i aktionærernes bedste interesse, tilføjer han.

I øjeblikket er Pinewood i gang med en udvidelse af sine studier. Denne udvidelse ventes færdig i år inden for det eksisterende budget.

/ritzau/

 

Dagens Gossip