Finalister fundet til Den Fynske Kulturpris

Skrevet af Elo Christoffersen

01/10/2012

Dagens topnyheder

 

De fem finalister til Den Fynske Kulturpris er fundet, og feltet spænder både bredt og rækker langt. Danmarks længste kunstudstilling samt klassiske og moderne musikoplevelser konkurrerer side om side. To finalister har specialiseret sig i henholdsvis forestillinger med internationale klovne og formidling af fynsk kulturarv til børn. Det er meget forskellige bud, Kulturregion Fyn samt en fagjury skal forholde sig til.

 

- Det alsidige udbud i de fynske kulturoplevelser må og skal naturligvis afspejle sig i finalefeltet til Den Fynske Kulturpris. Det er en yderst spændende håndfuld kulturaktører, fagjuryen skal vurdere, og vi politikere nu skal vælge imellem, siger formanden for Kulturregion Fyn, Bruno Hansen (SF).

 

Pris med prestige

 

- Kulturprisen var en anerkendelse af vores lokale indsats og gjorde hele staben gevaldigt stolte. Prestigeløftet gav også øget medieomtale og flere besøgende, og det var vi naturligvis utroligt glade for, fortæller sidste års modtager af Den Fynske Kulturpris, museumsdirektør Lise Seisbøll.

 

Det var Keramikmuseet Grimmerhus, der i 2011 fik Den Fynske Kulturpris for Lin Utzon-udstillingen ”Lyset og Leret”. Vinderen i år bliver udnævnt ved et prisshow i Borgerforeningens Hus i Nyborg den 15. november.