Finansforbundet hiver Saxo Bank i Arbejdsretten

Sagen kører nu videre i Arbejdsretten. For Finansforbundet handler det om den grundlæggende ret til at forhandle på medlemmernes vegne.

- Det er grundlæggende for den danske model, at man kan have tillid til at parterne efterlever de aftaler, der er indgået i overenskomsten. Saxo Bank og Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) erkender, at overenskomsten ikke blev overholdt på alle punkter, og det er vores klare ret at forhandle afbødeforanstaltninger, når man fyrer vores medlemmer. Vi har simpelthen ikke været tilstrækkeligt involveret, og derfor er vi nødt til at tage sagen videre, siger Kent Petersen, formand for Finansforbundet.

Saxo Bank har ved den omfattende fyringsrunde, hvor 168 medarbejdere blev afskediget i den danske del af virksomheden, forhandlet med samarbejdsudvalget og ikke med Finansforbundet. FTF og Finanssektorens Arbejdsgiverforening nåede ved et fællesmøde fredag ikke frem til et forlig i sagen.

- For Finansforbundet handler sagen om retten til at forhandle på medlemmernes vegne. Det er en af hjørnestenene i det arbejdsretlige system, og det er en kamp, vi er nødt til at kæmpe. Arbejdsgiverne har svigtet deres ansvar i denne situation, og det må nu efterprøves i Arbejdsretten siger Kent Petersen.
 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip