Finansforbundet: Sigtede for kurs-fusk er ikke dømt skyldige endnu

De seks medarbejdere fra Danske Bank og Realkredit Danmark skal ikke erklæres skyldige for kursmanipulation, før der ligger konkret bevismateriale på bordet.

Sådan lyder advarslen fra Kent Petersen, der er formand for Finansforbundet.

Han noterer sig, at der er foretaget en politianmeldelse for at sikre sig, at man ikke falder for en forældelsesfrist.

- Derfra er der rigtig langt til, at der er fundet nogen skyldige, og det gælder både banken og ikke mindst de pågældende medarbejdere, siger Kent Petersen og fortsætter:

- Jeg vil sige, at vi i første omgang ikke kender til sagens indhold, og det betyder, at vi lige skal have en samtale med de af medarbejderne, som er medlemmer af Finansforbundet.

Derefter vil Finansforbundet og Kent Petersen vurdere, hvad sagens indhold er og derfra finde ud af, hvordan forbundet kan hjælpe.

- Man skal også passe på ikke at skabe en meget ophedet debat i forhold til Danske Bank og ikke mindst i forhold til de her medarbejdere, påpeger Kent Petersen og uddyber:

- Netop med baggrund i at der ikke rigtig er nogen af os, der ved endnu, hvad sagens indhold er, og om der i realiteten er en strafbar forbrydelse.

I første omgang forklarer Kent Petersen, at man skal kunne konstatere, om der er baggrund for sigtelsen, som er rejst af Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK).

- Hvis der ikke er en baggrund, så er de jo uskyldige, siger Finansforbundets formand og fortsætter:

- Skulle der mod forventning være noget om sagen, så må vi vurdere, hvad sagens indhold er, hvilket perspektiv der er i strafferetten, og så må vi finde ud af, hvordan vi bedst muligt kan understøtte dem i situationen.

Kent Petersen understreger, at hvis der er sket en "direkte besvigelse", så er det ikke Finansforbundets bord, og at det i stedet vil være et spørgsmål om politi og egen advokat for de sigtedes vedkommende.

- Hvis der er foretaget en politianmeldelse i dag (fredag, red.), så må jeg også af hensyn til de involverede gå ud fra, at det er en sag, som vil blive undersøgt hurtigt, siger Kent Petersen og fortsætter:

- Vi har ikke haft nogen kontakt med de pågældende endnu, men hvis de er medlemmer af Finansforbundet, så går jeg ud fra, at de retter henvendelse relativ hurtigt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip