Finanslov: Alle danskere i job får skattelettelse

Det skal kunne betale sig at arbejde.

Sådan har det gang på gang lydt fra Venstre og De Konservative. Og med tirsdagens finanslovaftale bliver der taget et lille skridt i den retning.

Regeringen er enige med de to blå partier om at afsætte 1,3 milliarder kroner til højere beskæftigelsesfradrag på finansloven, erfarer Ritzau.

Venstres formand Lars Løkke Rasmussen fastslog tidligere i efteråret, at skatten skal lettes i bunden, når der næste gang bliver mulighed for at indføre skattelettelser.

Lars Løkke Rasmussen fastslog ved den lejlighed, at en forhøjelse af beskæftigelsesfradraget er den bedste måde at gøre det mere attraktivt at arbejde for danskere på overførselsindkomst.

Ifølge Ritzaus oplysninger vil en del af beskæftigelsesfradraget i særlig grad komme enlige forsørgere til gode, men der bliver også en generel forhøjelse af beskæftigelsesfradraget.

Et andet centralt punkt i aftalen er, at der bruges små 700 millioner kroner til at fremrykke lettelser for virksomheder fra vækstplanen.

Samtidig afsættes der små 100 millioner kroner til indsats til fordel for unge hjemløse.

Den samlede ramme for finanslovaftalen er ifølge Ritzaus oplysninger 10 milliarder kroner over fire år.

På Twitter skriver Venstres gruppeformand og næstformand Kristian Jensen:

- Venstre gik ind i forhandlingerne med ønsket om at gøre finansloven ansvarlig og blå. Det er lykkedes til fulde, skriver Kristian Jensen.

Ifølge flere medier er det forhøjede fradrag for at være medlem af en fagforening til gengæld gledet ud af aftalen. Dermed må Enhedslisten og regeringen opgive et af de område, som man ellers var enige om, før de blå partier kom til forhandlingsbordet.

På Twitter skriver Enhedslistens gruppeformand Stine Brix:

- Trist og uforståeligt.

Også Enhedslistens Pernille Skipper er skuffet:

- Regeringen har truffet et helt ubegribeligt valg her til aften. De har valgt skattelettelser frem for velfærd, og jeg forstår dem ikke.

- Mange vil måske sige, at Enhedslisten skulle have givet sig. Men vi havde mange forslag med til forhandlingerne, og regeringen hældte os ned af brættet gang på gang, skriver Pernille Skipper på Facebook.

Enhedslistens politiske ordfører Johanne Schmidt-Nielsen ventes at holde pressemøde, når finanslovaftalen er præsenteret.

/ritzau/

 

Dagens Gossip