Finansmand i London er mistænkt for svindel mod skat

Dansk politi mistænker mindst to personer i den omfattende sag om svindel med tilbagebetaling af udbytteskat, hvor Skat er blevet franarret mindst 6,2 milliarder kroner. Det erfarer DR Nyheder.

Blandt de mistænkte er ifølge DR Nyheders oplysninger en finansmand med investeringsvirksomhed i London. Politiet har allerede beslaglagt aktiver for et mindre millionbeløb i euro på en konto, der tilhører den pågældende, erfarer DR Nyheder.

Samtidig står det nu klart, at det er selskaber i blandt andet Malaysia og USA, der er blevet brugt i svindelnummeret.

Særligt Malaysia har en attraktiv skatteaftale med netop Danmark, hvorfor det er oplagt, at netop selskaber indregistreret i det østasiatiske land er blevet udbyttet i svindelnummeret, forklarer Claus Kirkeby Olsen, skattepartner i Rønne & Lundgren.

- Malaysia er en ren lækkerbisken, hvis man vil lave svindel med udbytteskat, for skatteaftalen mellem Danmark og Malaysia siger nul procent på udbytteskat, siger han til DR.

De mistænkte bagmænd er allerede repræsenteret ved danske forsvarsadvokater, blandt andet advokat Anders Nemeth, som på nuværende tidspunkt dog ikke ønsker at kommentere sagen.

Det er SØIK, også kaldet bagmandspolitiet, der står for efterforskningen. Her ønsker man hverken at be- eller afkræfte de nye oplysninger i sagen.

Sagen startede, da Skat i sommer modtog to af hinanden uafhængige tip om den omfattende svindel, der er foregået ved, at bagmændene siden 2012 har indsendt over 2000 forfalskede ansøgninger om tilbagebetaling af udbytteskat.

Det ene tip kommer fra en dansk advokat, der ifølge DR Nyheders oplysninger havde konkret viden om den igangværende svindel - og ønskede den stoppet.

Det andet tip er kommet fra de britiske skattemyndigheder, der ifølge DR Nyheders oplysninger blev gjort opmærksom på svindlen af britiske bankfolk i London, der undrede sig over, at det danske skattevæsen udbetalte store summer til konti i banker i London.

/ritzau/

 

Dagens Gossip