Finansminister: Børsnotering af Dong er på rette spor

Planerne om en børsnotering af Dong Energy fortsætter planmæssigt, efter at selskabet tirsdag har meldt ud, at det har valgt at beholde sin olieforretning.

Det skriver finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) i en mail til Ritzau Finans.

- Jeg noterer mig, at Dong Energys bestyrelse og direktion nu har truffet en beslutning på baggrund af det strategiske review for olie- og gasdivisionen.

- Det er naturligt, at Dong Energy som andre selskaber i branchen tilpasser sig markedsforholdene for olie og gas, skriver Claus Hjort Frederiksen i en kommentar.

- Jeg noterer mig samtidig, at børsnoteringsprocessen fortsat er på rette spor, lyder det fra finansministeren.

Dong har siden september sidste år foretaget en strategisk gennemgang af forretningen. Resultatet er, at Dong beholder olieforretningen i forbindelse med selskabets planlagte børsintroduktion, meddeler Dong Energy i en meddelelse.

Der har ellers fra flere sider været spekuleret i et frasalg af olieforretningen for at gøre Dong Energy mere grøn og attraktiv i forbindelse med en børsnotering.

Dongs olieforretning, E&P, er presset af faldende oliepriser. Værdien af olieforretningen må nedskrives med 16 milliarder kroner, lyder det fra Dong.

Dong Energys børsnotering skal efter planen finde sted inden for de næste 14-15 måneder - altså i løbet af 2016 eller i starten af 2016.

Staten ejer 60 procent af Dong Energy. Ejerandelen blev reduceret fra 81 til 60 procent i 2014, da Goldman Sachs, ATP og PFA købte sig til en bid af Dong for 11 milliarder kroner.

/ritzau/

 

Dagens Gossip