Finansministeriet afviser kritik omkring asyludgifter

Det passer ikke, at Finansministeriet har overdrevet de danske udgifter til asylansøgere, som det blev omtalt i Radio 24syv fredag.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Finansministeriet.

Ministeriet har givet Den internationale Valutafond, IMF, de oplysninger, som IMF bad om, oplyses det i meddelelsen.

- Dette er en meget grov anklage, som Finansministeriet ikke er blevet forelagt, før offentliggørelsen af nyheden, og som ministeriet derfor heller ikke har haft mulighed af at undersøge rigtigheden af før offentliggørelsen, skriver Finansministeriet.

Ministeriet påpeger, at IMF har valgt at bringe Danmarks samlede udgifter til asyl og integration i rapporten, som sammenligner udgifterne på tværs af lande. Det sker, selv om der er store forskelle på data, så det kan være svært at sammenligne tallene.

- I nogle andre lande er sådanne integrationsudgifter ikke helt omfattet, fordi der mangler oplysninger, hedder det i IMF's mail til Finansministeriet.

- Finansministeriet har leveret de efterspurgte tal. Sammenligningen med andre landes ufuldstændige oplysninger må stå for IMF's egen regning, skriver Finansministeriet.

På hjemmesiden fm.dk er der en planche, som Finansministeriet i december 2015 fremlagde for IMF. Her havde Finansministeriet fejlagtigt fået summen til 11,5 milliarder kroner, men udgiften er kun 11 milliarder kroner, som IMF senere har fået oplyst.

Ritzaus har forgæves forsøgt at få en kommentar fra finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) og departementschef Martin Præstegaard.

/ritzau/

 

Dagens Gossip