Finansministeriet finder ny departementschef i DR

Finansministeriet har været i DR for at hente en tidligere medarbejder tilbage til ministeriet som topembedsmand.

38-årige Martin Præstegaard bliver ny departementschef i Finansministeriet, oplyser ministeriet i en pressemeddelelse.

Martin Præstegaard kommer fra et job i Danmarks Radio som direktør for DR Økonomi, Teknologi og Medieproduktion, men var tidligere ansat i Finansministeriet 2002 til 2010 i en række funktioner - blandt andet i en periode som ministersekretær og senest som kontorchef.

Finansminister Bjarne Corydon glæder sig til at arbejde sammen med den nye departementschef.

- Martin Præstegaard har den helt rigtige kombination af faglig indsigt, ledelseserfaring og det personlige drive, som skal til, for at varetage jobbet. Han kender centraladministrationen og i særdeleshed Finansministeriet indefra, siger Bjarne Corydon i en pressemeddelelse.

Martin Præstegaard er uddannet cand.scient.pol. fra Københavns Universitet og kalder det "en ære at skulle stå i spidsen for Danmarks dygtigste embedsmænd" i Finansministeriet, som han mener, er omdrejningspunkt for hele centraladministrationen.

- Jobbet som departementschef i Finansministeriet er uden tvivl et af de mest spændende og udfordrende job, jeg kan forestille mig, siger Martin Præstegaard.

Han skal afløse David Hellemann, der skal være Nordeas nye direktør i Danmark, som det kom frem tidligere på måneden.

43-årige David Hellemann, der som Martin Præstegaard også har en fortid som økonomichef i DR, fratræder sin stilling til august, hvor Præstegaard så tager over.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip