Finansordfører: Vi ved godt hvad de ledige laver

Dagpengedebatten raser fortsat for fuld styrke, og argumenterne om dagpengereformens reelle jobeffekt står stejlt over for hinanden.

Men påstanden om, at ingen ved, hvad de ledige laver, efter de har opbrugt dagpengeretten, er forkert, siger De Radikales finansordfører, Camilla Hersom.

- Påstanden om, at vi ikke ved, hvor lang tid de mennesker, der har mistet dagpengeretten arbejder, er ikke rigtigt. De arbejder endog rigtig meget. De arbejder omkring 30 timer i gennemsnit, siger hun.

Direktør i A-kassernes Samvirke, Verner Sand Kirk, kritiserer torsdag i Jyllands-Posten opgørelsesmetoden, fordi man ifølge ham ikke aner, hvor mange, der reelt har fået job.

- Vi ved for lidt om dem til overhovedet at udtale os skråsikkert, siger han til Jyllands-Posten.

Et argument, som Camilla Hersom afviser med baggrund i en ny opgørelse.

- Det, der er hovedpointen, er, at vi ved faktisk noget om de beskæftigede. For vi ved, hvor mange timer de har arbejdet, siger hun.

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (Star) har netop opgjort antallet af arbejdstimer for de personer, der er i beskæftigelse, efter at de har opbrugt dagpengeretten. Og som ikke modtager anden ydelse.

To måneder efter, at dagpengeretten var slut, arbejdede de i gennemsnit 29 timer pr. uge.

41.028 personer har opbrugt dagpengeretten fra januar 2013 til maj 2014. Af dem er 21,5 procent, svarende til 8816 personer - lønmodtagere.

5000 personer har i samme periode hverken fået ydelse eller løn, viser tallene fra Star.

/ritzau/

 

Dagens Gossip