Finansrådets formand: Vi skal ikke ende som Blockbuster

Hvis bankerne ikke tager sig i agt, risikerer de at lide samme skæbne som videobåndet.

Sådan lyder advarslen fra Finansrådets formand, Danske Bank-direktør Tonny Thierry Andersen, ved brancheorganisationens årsmøde på Statens Museum for Kunst mandag.

Thierry Andersen refererer i sin tale til de forsamlede bank-topfolk historien om videoudlejningskæden Blockbuster, der gik konkurs i 2010. Virksomheden formåede ifølge bankdirektøren ikke at se ændringerne i kundernes adfærd i tide.

- Jeg er ikke i tvivl om, at de, der bliver vores største konkurrenter i fremtiden, ikke nødvendigvis er dem, vi plejer at se som vores konkurrenter, siger Thierry Andersen.

- Vores konkurrenter bliver dem, der ikke tager kunderne for givet, men som hele tiden er i stand til at se, hvor kunderne er, tilføjer han.

Den danske banksektor er ifølge Tonny Thierry Andersen fuldt på omgangshøjde med den digitale udvikling.

Men direktørens tale falder på baggrund af en udvikling i den seneste tid, hvor nye spillere som Apple og Starbucks har udfordret de traditionelle banker med nye betalingsformer.

Ifølge finansrådsformanden har de gamle banker fortsat en række fordele.

- Kunderne foretrækker banker frem for en softwarevirksomhed til at håndtere deres pengesager. Men hvor længe holder den bastion? spørger han retorisk.

Tonny Theirry Andersen har titel af bankdirektør for Personal Banking i Danske Bank, der står bag den populære app Mobilepay. De øvrige danske banker er gået sammen om betalingsløsningen Swipp.

Selvom Finansrådet normalt ikke er fortaler for stramninger af reguleringer, så opfordrer formanden til, at softwarevirksomheder, der optræder som finansielle virksomheder, underlægges de samme krav som bankerne. For eksempel om at sikre sig mod, at penge overføres til terrorformål eller hvidvaskes.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip