Find handsker og huer frem: Weekenden byder på frost og sne

Snemænd i danske haver ser ud til at overleve weekenden over.

Det vinterlige vejr holder nemlig ved, og risikoen for, at de hvide figurer ender med blot at bestå af næse, øjne og mund, synes minimal, hvis man kigger på prognoserne for vejret de kommende dage.

Faktisk er der større chance for, at enlige snemænd kan få selskab af snekoner og snebørn, når der lørdag og søndag kommer mere nedbør af den hvide slags.

- Dem, der har sne, kan stadig bruge det, for de lave temperaturer fortsætter i weekenden, konstaterer Frank Nielsen, der er vagthavende meteorolog hos DMI.

Natten til fredag blev der målt 9,5 graders frost i Aarhus-området, og termometret ventes at vise ned til otte graders frost de næste nætter.

Dermed er der også lagt op til, at de mange bilister, der fredag rejser hjem efter at have fejret jul hos venner og familie, kan forvente glatte veje de steder, hvor der ikke er blevet saltet eller ryddet for sne.

- Men ellers bliver det en flot vinterdag i store træk. Der er nogle skyområder i det jyske, som trækker hen over landet, så der en overgang er lukket lidt ned for solen, men ellers bliver det en dag med nogen sol til de fleste, fortæller Frank Nielsen.

Natten til lørdag skal vest- og nordjyder dog berede sig på mere sne, men det er blot optakten til et formentlig større snefald, der rammer søndag aften, når et lavtryk fra Norge trækker ind over Nordjylland og bevæger sig sydpå.

- I forbindelse med den tur genererer det mere og mere sne på sin vej, og når lavtrykket er passeret, blæser det nok op, og så kan der komme noget fygning. Det er svært at sige, hvor meget sne, der er i det, men det kan godt blive mellem fem og 10 centimeter. Men det er lidt usikkert endnu, fortæller Frank Nielsen.

Nordjylland, Østjylland og Sjælland ventes at være de områder, hvor der falder mest sne.

Dagtemperaturen kommer i weekenden til at ligge i omegnen af frysepunktet, når det er varmest.

/ritzau/

 

Dagens Gossip