Finland tager første stik mod Danmark i Davis Cup-opgør

Efter et nederlag i single er Danmark bagud 0-1 i Davis Cup-opgøret mod Finland, der spilles fredag til søndag i Lyngby.

Det sker, efter danske Mikael Torpegaard har tabt den første single til finske Jarkko Nieminen med 6-7, 5-7, 2-6.

35-årige Jarkko Nieminen, der er tidligere er top-20 spiller, spillede i 2015 sin sidste sæson på ATP-touren, men nu tager han en tørn for det finske landshold.

Selv om han ikke længere er en del af den professionelle tour, var han for hård modstand for den 22-årige dansker, der i øjeblikket er nummer to på den amerikanske college-rangliste.

Nederlaget betyder, at danskerne er bagud 0-1 i Davis Cup-opgøret, der afgøres som bedst ud af fem kampe.

Den tidligere Wimbledonvinder i double Frederik Løchte Nielsen spiller fredag den efterfølgende kamp, hvor han skal forsøge at slå finske Harri Heliövaara, der er 829 på verdensranglisten.

Lørdag står den på double, hvor Frederik Løchte Nielsen og makkeren Thomas Kromann skal op imod Patrick Kaukovalta og Patrik Niklas-Salminen. Søndag spilles de sidste to singlekampe, hvor Frederik Løchte Nielsen og Mikael Torpegaard igen er i spil.

Danmark spiller i Europa/Afrika Group II, der svarer til det tredjehøjeste niveau i Davis Cup. Weekendens opgør er anden runde, og vinderen får lov til at spille om oprykning mod Hviderusland eller Letland.

/ritzau/

 

Dagens Gossip