Finlands ishockeyhold ydmyger USA i OL-bronzekamp

22/02/2014

USA's semifinalenederlag til Canada lod til at tynge amerikanerne mere, end det plagede Finland at have tabt til Sverige på samme stadie af OL-turneringen i Sotji.

Finland var klart bedst set over hele bronzekampen, som sluttede med en overbevisende sejr på 5-0 over USA. Efterhånden som de finske scoringer faldt, mistede USA modet.

USA markerede sig ellers bedst offensivt i den første periode ved at føre skudstatistikken 12-8. Men det udmøntede sig ikke i scoringer.

Den første faldt kort ind i anden periode, da Teemu Selanne scorede til 1-0. Blot få sekunder efter øgede Jussi Jokinen til 2-0.

Det kunne USA ikke svare tilbage på, og Finland afgjorde kampen definitivt i tredje periode ved at udnytte tre powerplay-situationer.

Først scorede Jusso Hietanen til 3-0, inden Teemu Selanne med sit andet mål gjorde det til 4-0. Olli Maatta fandt netmaskerne til slutresultatet.

Finland kunne juble over bronzen, mens Canada og Sverige søndag skal fordele guld og sølv imellem sig.