Finnair misinformerede om Ukraine-overflyvninger

Det finske luftfartsselskab Finnair har gennem hele foråret fløjet gennem ukrainsk luftrum. Torsdag oplyste selskabet ellers, at det siden april helt har undgået at sende sine passagerfly ind over det uroplagede land.

Men kort efter midnat korrigerede Finnair oplysningen: Siden april har selskabets fly ikke fløjet hen over halvøen Krim, men de har overfløjet Ukraine, meddelte selskabet ifølge det finske nyhedsbureau STT.

Trods modstand fra det internationale samfund blev Krim i marts lagt ind under Rusland efter en folkeafstemning på halvøen, som siden 1954 havde tilhørt Ukraine.

Luftrummet over det østlige Ukraine blev torsdag lukket for al flyvning, efter at et passagerfly fra Malaysia Airlines styrtede ned i området tæt på grænsen til Rusland. Samtlige 298 personer om bord blev dræbt.

Finnair har på grund af tragedien valgt at indstille sine flyvinger over luftrummet i det vestlige Ukraine. Beslutningen gælder foreløbig for flyvninger fredag og lørdag.

Selskabet undskylder for eventuelle forsinkelser på grund af beslutningen og beklager gårsdagens mangelfulde oplysninger.

- Vi beklager også de ukorrekte informationer tidligt (torsdag, red.) aften om vores selskabs flyvninger i ukrainsk luftrum. Det er vi ekstremt kede af, siger Finnairs driftschef, Ville Iho, i en meddelelse.

De fejlagtige oplysninger forklares med "manglende præcision" i selskabets interne kommunikation.

/ritzau/STT

 

Dagens Gossip