Finsk kvinde idømt livstid for drab på 5 spædbørn

En domstol i Oulu i Finland har mandag idømt en finsk kvinde fængsel på livstid for at have slået fem af sine egne nyfødte børn ihjel.

Kvinden blev dømt for fem drab og fem tilfælde af usømmelig omgang med lig.

Ligene af de fem spædbørn blev fundet i kælderen til et højhus i Oulu i juni sidste år, da nogle naboer klagede over en dårlig lugt.

Det viste sig, at kvinden havde dumpet ligene af de nyfødte i en affaldsbeholder efter i årevis at have opbevaret ligene i en fryser.

Kvinden havde alene født de fem børn - to drenge og tre piger - hjemme hos sig selv i årene 2005 til 2013. Efter fødslerne placerede hun børnene i forskellige lukkede beholdere og efterlod dem der uden mad eller pleje.

Børnene levede mellem et og fire døgn, skriver nyhedsbureauet FNB. Efter de var døde, forsøgte kvinden at skjule ligene eller skaffe sig af med dem.

Domstolen lagde ved mandagens strafudmåling vægt på, at drabene blev begået på særlig grusom vis.

Endvidere ser det ud til, at kvinden havde planlagt at dræbe børnene, fordi hun ikke fortalte til nogen, at hun var gravid, og heller ikke benyttede sig af den tilgængelige rådgivning eller sundhedstilbud for gravide.

En mentalundersøgelse har vist, at kvinden var tilregnelig, da forbrydelserne blev begået, altså at hun forstod, hvad hun gjorde.

Hendes forsvarer har hævdet, at den 35-årige kvinde havde nedsat funktionsevne i gerningsøjeblikket, og at hun troede, at børnene var dødfødte.

Kvinden har i forvejen en søn, som er 14 år.

Hendes motiv for at slå sine fem nyfødte børn ihjel er ikke blevet klarlagt under retssagen.

/ritzau/FNB

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip