Finsk politiker får knytnæve i sylten under valgturné

Partisekretæren i det finske parti Venstreforbundet fik en kontant overraskelse, da han fredag var på valgturné i Lappland.

Marko Varajärvi skriver på Facebook, at han fik en knytnæve lige i ansigtet. Afsenderen bad derpå politikeren "gå til helvede," skriver det finske nyhedsbureau FNB.

Varajärvi beskriver sine skader som overfladiske.

Partisekretæren stiller op ved søndagens riksdagsvalg i Finland, skriver nyhedsbureauet NTB.

Episoden skete, da Varajärvi under sin valgkampagne var på besøg i Tervola, der ligger dybt inde i de nordfinske skove godt 70 kilometer fra grænsen til Sverige.

Partisekretæren siger til avisen Pohjolan Sanomat, at han vil fortsætte sin valgturné som planlagt. Han vil ikke anmelde episoden til politiet.

Politikeren siger til Pohjolan Sanomat, at det er tilstrækkeligt for ham, hvis gerningsmanden angrer.

Ved søndagens finske valg vil den siddende regering, ledet af statsminister Alexander Stubbs konservative Samlingspartiet, ifølge målinger, efter al sandsynlighed blive afløst af en regering med Centerpartiets leder, Juha Sipilä, i spidsen.

Det er særligt den økonomiske politik, som Stubs brede koalitionsregering har ført, der har skuffet vælgerne. Dens løfter om strukturreformer er ikke blevet opfyldt, og et Finland i recession med høj arbejdsløshed har ikke gavnet regeringens popularitet.

Få dage inden valget ligger det liberale Centern, som Centerpartiet også kaldes, i front med en opbakning på 23 procent i meningsmålingerne, men i de seneste målinger er partiet gået noget tilbage.

Venstreforbundet blev dannet for 25 år siden som et samlingsparti på den finske venstrefløj.

Året forinden så Enhedslisten dagens lys i Danmark - også som et nyt forum for flere venstrefløjspartier.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip