Fire danske dressurekvipager sikrer dansk hold til OL

Det danske dressurlandshold får fire ekvipager med til OL i Rio til sommer. Det betyder også, at Danmark får et hold med i holdkonkurrencen.

Det Internationale Rideforbund (FEI) har de seneste dage regnet på, hvilket ekvipager som har sikret sig OL-deltagelse

Her har Anna Kasprzak og Donnperignon, Mikala Münter Gundersen og My Lady, Agnete Kirk Thinggaard og Jojo Az samt Lars Petersen og Mariett opnået at ride en individuel kvalifikation i hus.

Det skriver Dansk Ride Forbund (DRF) i en pressemeddelelse, hvor Kimi Nielsen, elite- og talentchef i dressur, siger:

- Det er så fantastisk dejligt, at det lykkedes os at få de fire kvalifikationspladser. Det betyder, at vi kan rejse til Rio med fuldt hold, og det giver os den sikkerhed, at vi har råd til et uheldigt ridt, da det er de tre bedste resultater, der tæller i holdkonkurrencen.

Kravet for at kunne deltage i holdkonkurrencen var tre individuelle OL-billetter, hvilket Danmark altså klarede med en lille margin.

Der er tale om nationspladser, hvorfor det endnu ikke vides, om det bliver de fire nævnte ekvipager, som skal repræsentere Danmark ved OL. Det er landstræner Rudolf Zeilinger, som skal udtage de fire ryttere.

Den endelige udtagelse af det danske hold finder sted 16. juli.

DRF har som OL-målsætning, at Danmark skal slutte i top-6 i holdkonkurrencen, mens to af de fire ekvipager skal ride sig i den individuelle finale.

Ved OL I Beijing i 2008 vandt det danske hold bronze, men måtte fire år senere i London nøjes med en fjerdeplads.

Bedste individuelle resultat ved den lejlighed stod prinsesse Nathalie Zu Sayn-Wittgenstein og Digby for med en 12.-plads.

/ritzau/

 

Dagens Gossip