Fire danske værtsbyer udpeget til VM i kvindehåndbold

Tre jyske byer og en sjællandsk skal agere værtsbyer, når VM i kvindehåndbold i slutningen af 2015 løber af stablen i Danmark.

I en pressemeddelelse skriver Dansk Håndbold Forbund, at Næstved, Frederikshavn, Kolding og Herning skal lægge haller til begivenheden.

Arena Nord i Frederikshavn og den endnu ikke opførte Arena i Næstved kommer til at huse hver sin indledende gruppe og skal desuden lægge gulv til hver sin 1/8-finale, mens TRE-FOR Arena i Kolding også skaber rammen om en indledende gruppe og er med helt frem til og med to kvartfinaler.

Jyske Bank Boxen i Herning skal ud over Danmarks indledende kampe være vært for 1/8-finaler, to kvartfinaler, semifinaler samt finalestævnet.

- I Dansk Håndbold Forbund er vi ekstraordinært glade for, at vi ved VM 2015 får mulighed for at bringe dette enestående arrangement ud til håndboldbegejstrede byer, vi aldrig har spillet i før.

- Samtidig med at vi kan fortsætte det enestående samarbejde, vi i forvejen har med kommuner og spillesteder, som vi har tradition for at afvikle store arrangementer med, siger formanden for Dansk Håndboldforbund, Per Bertelsen.

VM i kvindehåndbold spilles i perioden fra den 5. til den 20. december 2015.

/ritzau/

 

Dagens Gossip