Fire dømt for kokain der skulle til Island

Tre islandske og en polsk statsborger har i Københavns Byret fået hver to et halvt års fængsel for handel med mindst 480 gram kokain.

De udvises desuden af Danmark for bestandig, oplyser anklager Anders Trøck-Nielsen, Københavns Politi.

Stoffet skulle sandsynligvis sælges videre i Island.

I tiltalen mod en af de fire indgik også omkring 11,3 kilo ecstasy, svarende til 40.000 ecstasypiller, som blev fundet på et loftsrum til en lejlighed i Sølvgade i København. Men det forhold blev han frifundet for.

- Retten har ikke fundet det bevist, at han kunne knyttes til det stof, siger Anders Trøck-Nielsen.

Anklagemyndigheden studerer nu dommen nærmere for at se, om den skal ankes.

- Set i forhold til mængden af kokain er straffen passende udmålt, men jeg mener, at der er forhold, som taler for domfældelse i videre omfang, siger Anders Trøck-Nielsen.

Det er bemærkelsesværdigt, at de fire er dømt for at handle i fællesskab, så alle har fået to et halvt års fængsel, uanset hvilken rolle den enkelte har haft i sagen.

- Alle har fået samme straf, uanset om de var køber og sælger eller bare har hjulpet til, siger Anders Trøck-Nielsen.

Sagen er blevet efterforsket i et samarbejde mellem dansk og islandsk politi. To af de nu dømte er blevet anholdt i Island og udleveret til Danmark, så der kunne føres sag mod dem.

Ifølge anklageskriftet skulle de fire have forsøgt at skaffe over et kilo kokain til at videresælge i Island, men de er udelukkende blevet dømt for lidt under halvdelen, som de tre af dem indgik aftale med den fjerde om at få overdraget om aftenen den 12. november 2012 et sted i Københavnsområdet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip