Fire FN-soldater er blevet dræbt af landmine i Mali

Fire soldater fra FN blev tirsdag dræbt og 15 andre blev såret, da deres konvoj ramte en landmine i det nordlige Mali, siger en talsmand for FN-missionen i det landet.

Soldaterne havde forladt en base i byen Aguelhok og var på vej sydpå, da de midt på dagen ramte landminen omkring 30 kilometer nord for Kidal.

- Fire er dræbt og 15 er såret - seks meget alvorligt, siger talsmanden, Olivier Salgado.

Salgado siger, at der er iværksat en undersøgelse af ulykken. Det vides ikke, hvem der har har placeret landminen på vejen.

Soldaterne var fra et kontingent fra Tchad, siger en FN-diplomat.

De fredsbevarende FN-soldater bliver løbende udsat for sporadiske angreb til trods for en vellykket fransk intervention sidste år rettet mod islamister, der forsøgte at erobre det nordlige Mali efter et kup i marts sidste år.

Mali, der har omkring 16 millioner indbyggere, er et af de fattigste lande i verden. Godt halvdelen af befolkningen lever for mindre end 10 kroner om dagen.

Landet ligger i den sydlige del af Sahara, og over 60 procent af dets landmasse er ørken. Knap tre fjerdedele af den voksne befolkning er analfabeter. Omkring 95 procent af befolkningen er muslimer.

/ritzau/AFP