Fire kommuner går forrest i kampen mod doping

Kulturminister Marianne Jelved (R) og sundhedsminister Nick Hækkerup (S) har udvalgt Hjørring, Holbæk, Odense og Aalborg til antidopingkommuner i 2015-2017.

De udvalgte kommuner deler 6,08 millioner kroner, som er afsat til formålet, og kommunerne yder også en medfinansiering.

Det er vigtigt at få de unge på rette spor, siger Marianne Jelved i en pressemeddelelse.

- Misbrug af doping er et samfundsproblem, som kan have store både sundhedsmæssige og sociale konsekvenser. Det er vigtigt, at vi sætter ind, så vores børn og unge ikke kommer ind i et dopingmisbrug.

- Antidopingkommunerne er vigtige, fordi der er tale om en lokalt forankret indsats, der hvor problemerne opstår. Det er derfor også lokalt, problemerne skal tackles - og selvfølgelig i samarbejde med Anti Doping Danmark, der er ekspert på området.

- Jeg ser frem til at følge antidopingkommunerne, og jeg håber, at landets andre kommuner kan hente inspiration til aktiviteter, de selv kan iværksætte.

Nick Hækkerup håber, at skolelærere, pædagoger og idrætsforeninger får en stor rolle i kampen om at holde unge fra doping.

- Mange unge er meget optaget af, hvordan de ser ud, og de vil gå langt i jagten på den perfekte krop. Eller for at kunne præstere mere eller bedre.

- Men det kan have store sundhedsmæssige konsekvenser, og derfor er det vigtigt at arbejde for, at de unge ikke begynder at tage doping.

- Og her spiller kommunerne en vigtig rolle, fordi de i samarbejde med eksempelvis skolelærere, pædagoger og idrætsforeninger kan etablere aktiviteter for de unge, som gør, at de holder sig fra doping.

- Og forhåbentlig kan de fire antidopingkommuner også inspirere andre kommuner til at sætte i gang i lignende aktiviteter, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip