Fire litauere anholdt med flyttekasser fyldt med tyvekoser

Seks flyttekasser fyldt med stjålne airbags, GPSer og navigationssystemer til en værdi af cirka en million kroner er nu i politiets varetægt. Tyvekosterne stammer fra en lang række indbrud i primært Mercedes, Audi og BMW-biler begået i både Jylland og på Sjælland i løbet af de seneste tre uger. Men det blev der sat en stopper for i fredags, da Østjyllands Politi anholdt to litauere i Nordsjælland med bilen fuld af tyvekoster.

Det viste sig, at litauerne opererede fra en adresse i Østjylland, hvor en efterforskningsgruppe mod fra Østjyllands Politi holdt godt øje med dem og deres færden.

I fredags forfulgte en patrulje fra gruppen den ene af litauerne hele vejen til et sommerhusområde i Nordsjælland, hvor det viste sig, at en medgerningsmand havde lejet et sommerhus. Da de to litauere sammen kørte fra sommerhuset, blev de stoppet af patruljen, der anholdt dem på stedet.

Under ransagning af bilen fandt patruljen de seks flyttekasser og en plasticpose med stjålne koster. Det hele var pakket ind enkeltvis og mærket, og der lå også en indholdsfortegnelse over samtlige tyvekoster.

- Det bærer meget præg af at være bestillingsarbejde, når man ser på den måde, de har sorteret bildelene på. Der er efter vores klare opfattelse tale om en organiseret bande, der har arbejdet på tværs af landet, siger politiassistent Søren Lynggaard, der efterforsker sagen.

Den efterfølgende ransagning af de to sommerhuse afslørede at fire af kasserne formentlig er pakket i Østjylland, mens resten er pakket i Nordsjælland. Foruden de to personer, der blev anholdt i Nordsjælland i fredags, er yderligere to medgerningsmænd blevet anholdt i sagen. Alle fire personer er blevet varetægtsfængslet i fire uger.

Hos Østjyllands Politi kommer det næste lange stykke tid nu til at gå med at finde de rette ejermænd til de mange tyvekoster.

- Nu skal vi have kædet kosterne sammen med de anmeldelser, vi har modtaget i den periode, og det kommer nok til at tage sin tid, for der er rigtig mange koster, siger politiassistent Søren Lynggaard. 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip