Fire mennesker meldes dræbt ved eksplosion i Beirut

Mindst fem mennesker blev onsdag morgen dræbt ved en eller flere eksplosioner i den sydlige del af Libanons hovedstad, Beirut.

Ifølge CNN var der tale om et dobbelt selvmordsangreb. Angiveligt var angrebet rettet mod det iranske kulturcenter i Beirut, som også var målet for et angreb i november sidste år.

Mindst 19 mennesker blev ifølge sikkerhedskilder såret ved attentatet. Blandt de tilskadekomne var børn.

Ifølge sikkerhedskilder var eksplosionen forårsaget af en bilbombe og en motorcykel, der var ladet med eksplosiver. Vidner beretter om to høje brag, der kunne høres med kort tids mellemrum.

Området, hvor eksplosionen fandt sted, er kontrolleret af Hizbollah-bevægelsen.

Den militante gruppe Abdullah Azzams brigader, der har tilknytning til terrornetværket al-Qaeda, har påtaget sig skylden for angrebet.

- Om lidt vil der med Guds vilje komme en offentliggørelse om angrebet på Irans kulturcenter i Beirut udført af vores brødre fra Hussein Bin Ali-cellen i Abdullah Azzams brigader, skriver gruppen på det sociale medie Twitter.

Billeder på libanesisk tv viser brandbiler og soldater, der er ankommet til stedet. Glasskår ligger spredt ud over vejen, og flere bygninger er ødelagt.

Radikale sunnimuslimske grupper har svoret at angribe Hizbollah på libanesisk jord som hævn for, at den shiitiske bevægelse kæmper på Syriens præsident, Bashar al-Assads, side i den syriske borgerkrig.

I månedsvis er Libanon blevet ramt af en stribe bombeangreb.

Efter 10 måneders politisk dødvande lykkedes det for Libanons nye premierminister, Tammam Salam, at få en ny regering på plads, som han præsenterede i lørdags.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip