Fire ting du aldrig skal sige til skilsmissebørn

Du har helt sikkert gjort det uden at tænke over det. Altså stilt et upassende spørgsmål til et barn, hvis forældre ikke er sammen længere.

"Hvem kan du bedst lide at være hos - din mor eller far?” er fx ikke den mest heldige ting at spørge et skilsmissebarn om.

Den amerikanske mor og bonusmor, Stephanie Mounce, der blogger på Scarymommy, er rystet over hvilke spørgsmål fremmede folk på gaden spørger hendes bonusdatter om, når de er ude sammen, og sandheden om familieforholdene går op for folk.

Læs også: Fem ting skilsmisseeksperter ville ønske du vidste, inden du blev gift

- Når jeg fortæller, at jeg er hendes stedmor, sker det, at den lille gamle dame i grønthandleren begynder at at stille min bonusdatter spørgsmål, for at være sikker på, at hun er en del af familien, og jeg ikke er det onde stedmor-monster, der tvinger hende til at lave alle pligterne, mens hendes søstre og jeg spiser vindruer og slapper af i spabadet, skriver bloggeren. 

Stephanie Mounce har lavet en liste over de mest upassende spørgsmål hendes bonusdatter bliver mødt med, og som hun fraråder, at man stiller skilsmissebørn.

1. Hvornår skal du hjem? Hun er jo både hjemme hos sin far og hos sin mor. Skilsmissebørn har to hjem, så ja hun føler sig også hjemme hos sin far sammen med den onde stedmor. 

2. Hvem kan du bedst lide at være hos - din far eller mor? Det spørgsmål er unfair, for hun vil jo hverken skuffe sin mor eller far ved at svare det ene eller det andet. Husk lige på at det ikke er en konkurrence, og at der altid vil være fordele og ulemper begge steder.

Læs også: Sådan smider dit barn bleen på tre dage

3. Hvor er din rigtige mor/far? Det er helt rigtig, at hun ikke er min biologiske datter, men hun er af min datter af valg. Det gør ikke mig mere eller mindre til en rigtig forældre. Du behøver ikke hendes rigtige mor eller far for at få spørgsmål besvaret, jeg er lige her og ved det meste om hende.

4. Ville du ikke ønske, at du havde rigtige søskende? Jo hendes søstre (mine døtre) er teknisk set hendes halvsøstre, men ingen kalder dem det. De er hendes familie, og de elsker hinanden. De er rigtige søskende for hinanden, så hvorfor ødelægge det.

Læs resten af bloggerens liste her

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip