Fireetagers beboelsesejendom i Frederikshavn styrter i grus

En fireetages beboelsesejendom i Frederikshavn styrtede søndag formiddag delvist sammen.

To beboere er reddet ud af murbrokkerne, og en af dem er alvorligt såret, oplyser Nordjyllands Politi.

Den sårede, en 48-årig mand, er blevet kørt til behandling på Aalborg Universitetshospital.

- Han er kommet svært til skade, men vi ved endnu ikke, hvor alvorligt det er, siger lederen af KSN hos Nordjyllands Politi, Henrik Skals, til Ritzau.

Politiet mener ikke, at der er flere personer i den sammenstyrtede bygning, men undersøgelsen af murbrokkerne fortsætter.

- Vi er ret sikre på, at der ikke er flere, med mindre der har været folk på besøg, men vi skal jo være 100 procent sikre, og derfor fortsætter vi undersøgelsen af murbrokkerne, siger Henrik Skals.

Politiet fik anmeldelsen om sammenstyrtningen klokken 11 søndag formiddag, og årsagen til, at ejendommen styrtede sammen, er endnu ikke kendt.

Frygten for, at der var indespærrede personer opstod blandt andet, fordi der blev hørt bankelyde i murbrokkerne fra den sammenstyrtede bygning.

Redningsfolkene fik hurtigt reddet en person ud, og kort tid efter blev endnu en person reddet ud af bygningen. Omkring klokken 12 meddelte politiet i en pressemeddelelse, at der ikke menes at være flere personer i murbrokkerne.

Den delvist sammenstyrtede ejendom ligger på Provst Dreslers Vej i Frederikshavn. Der er tale om en ejendom, som er ved at blive renoveret. Det er opgangen i nummer 25, hvor 10 lejligheder er styrtet i grus.

Redningsberedskab og politi begyndte straks at lede efter personer i den sammenstyrtede del af bygningen, og også beboerne i den anden ende af bygningen er blevet evakueret.

Beboerne fra den sammenstyrtede opgang og tre omkringliggende opgange - nummer 21, 23 og 27 - er blevet evakueret. De er blevet genhuset på et hotel i Frederikshavn, oplyser Henrik Skals.

Hvornår beboerne i de opgange, der ikke er styrtet sammen, kan vende tilbage er usikkert. Det afhænger af tekniske undersøgelser af ejendommens tilstand, oplyser politiet.

- Vi skal have undersøgt, om der er risiko ved at gå i ejendommen, siger Henrik Skals. Han oplyser, at folk fra Frederikshavn Kommune, boligselskabet og Arbejdstilsynet alle er på vej til stedet.

Politiet opfordrer nysgerrige og andre til at holde sig væk fra området, så de ikke forstyrrer redningsfolkenes arbejde, og så de ikke spærrer trafikken på vejene omkring Provst Dreslers Vej.

Beredskabsstyrelsen i Nordjylland har sendt 14 eftersøgnings- og redningsspecialister samt fire køretøjer til stedet for at komme beboerne i den sammenstyrtede ejendom til undsætning og for at få ryddet op og sikret bygningen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip