Firma vil forhindre brækkede knogler: Nu kan du købe 'Airbag Jeans'

Skrevet af Mathias Madsen

18/04/2023
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Hvis du altid har drømt om at få airbags bygget ind i dit tøj, bliver din drøm nu til virkelighed.

Dagens topnyheder

Vejret er endelig med os her i Danmark, og foråret har for alvor meldt sin ankomst. 

Det betyder blandt andet, at motorcykelsæsonen er skudt i gang, og motorcykelkørsel er udover fart og vind i håret desværre også lig med skader og dødsfald.

Det ér nemlig farligt at køre på motorcykel, og selvom det også er farligt at køre i bil, så er det særligt farligt at køre på motorcykel. 

Ifølge Rådet for Sikker Trafik er risikoen for at blive dræbt eller alvorligt skadet således mere end 50 gange større, når man kører på motorcykel, end når man kører i bil. 

Denne statistik har et firma ved navn MO'CYCLE dog tænkt sig at lave om på. De vil nemlig højne sikkerheden for motorcyklister, og folkene bag firmaet håber særligt på at kunne gøre antallet af brækkede knogler i forbindelse med motorcykeluheld markant mindre. 

"Hvert år er der hundredetusinde motorcykelskader. Brækkede ben, ribben og meget ofte brækkede hofter. De sidste 17 år har vores mission været at reducerede antallet af skader i tilfælde af et styrt. Og fra og med i dag er det endelig lykkedes," lyder det fra folkene bag firmaet. 

De mener nemlig, at de har opfundet en form for sikkerhedsudstyr, som vil spare motorcyklister for massevis af skader. 

Nemlig motorcykeltøj med airbags. 

Og særligt firmaets såkaldte 'Airbag Jeans' er der store forventninger til, da det ofte er hofterne, der tager skade i motorcykelulykker. 

Bukserne ligner helt almindelige motorcykelbukser, men hvis der sker et uheld, puster de sig op og sikrer kroppen mod skader - ligesom en airbag i en bil. 

Og så kan de endda genbruges. 

Hør meget mere om det nye sikkerhedsudstyr i videoen herunder:

Skal du prøve de nye 'Airbag Jeans'?