Fischer og Pedersen afværger seks sætbolde i drama

Det var i perioder meget spændende, men det endte med en forventet sejr, da badmintonduoen Joachim Fischer og Christinna Pedersen torsdag aften var i aktion i anden runde ved Super Series Premier-turneringen Denmark Open.

De fjerdeseedede danskere vandt 27-25, 22-20 over japanerne Kenichi Hayakawa og Misaki Matsutomo.

Ikke mindst første sæt, der indeholdt syv afværgede sætbolde, tvang publikum i den næsten fyldte Odense Idrætshal ud på det yderste af de gule plastiksæder.

OL-bronzevinderne Fischer og Pedersen så i begyndelsen af sættet ellers ud til at være et par skridt foran den japanske konstellation, der er nummer 24 i verden.

Danskerne, som tre gange har vundet Denmark Open, kom planmæssigt foran 13-8, før sættet fuldstændig skiftede karakter.

En synligt utilfreds Joachim Fischer blev udspillet af et smash til japansk føring 17-14, og danskerens udbrud tændte tilsyneladende noget i favoritduoen.

Fischer sørgede først for en reducering med aggressivt spil ved nettet, og i den efterfølgende duel fik Christinna Pedersen mirakuløst forvandlet en japansk netruller til et dansk point.

Ved 17-17 syntes momentum igen at være tippet i danskernes favør, men symptomatisk for første sæts omskiftelige karakter tiltvang japanerne sig alligevel to sætbolde ved 20-18.

De blev imidlertid afværget, og efter yderligere tre sætbolde til Kenichi Hayakawa og Misaki Matsutomo, var det danskernes tur til at misse to sætbolde.

Jublen i Odense Idrætshal var øredøvende, da Christinna Pedersen hamrede den tredje danske sætbold ned på modstandernes halvdel.

Andet sæt så længe ud til at blive noget mindre spændende. Danskerne undgik at begå samme fejl som i første sæt, så japanerne blev holdt på nogle points afstand.

Alligevel lykkedes det japanerne at udligne til 18-18 og skaffe sig sætbold ved 20-19, da Joachim Fischer slog bolden ud af banen.

Christinna Pedersen afværgede sætbolden, og herefter endte bolden to gange i nettet fra japanerne side.

Joachim Fischer og Christinna Pedersen skal i kvartfinalen fredag op mod de ottendeseedede Ko Sung Hyun og Kim Ha Na fra Sydkorea.

/ritzau/

 

Dagens Gossip