Fischer og Pedersen taber finalegyser til verdensmestre

Det var meget tæt på, men det blev ikke til dansk sejr, da mixeddoublen Joachim Fischer og Christinna Pedersen søndag spillede finale ved China Open i Fuzhou.

Den danske badmintonduo tabte 19-21, 21-17, 19-21 til kineserne Zhang Nan og Zhao Yunlei, der er både regerende verdensmestre og olympiske mestre.

De topseedede kinesere forsvarede dermed titlen fra sidste år ved den kinesiske Super Series Premier-turnering.

Samtidig fik de revanche for finalenederlaget til danskerne ved Japan Open for to måneder siden. Ved den lejlighed vandt Joachim Fischer og Christinna Pedersen 23-21 i tredje sæt.

Zhang Nan og Zhao Yunlei er den mest dominerende mixeddouble i de seneste år, hvor parret har vundet tre VM-titler samt OL-guld i 2012.

Joachim Fischer og Christinna Pedersen havde dog vundet de fire seneste indbyrdes kampe, og danskerne førte 10-8 over kineserne i alle indbyrdes møder før søndagens finale.

Danskerne førte gennem store dele af første sæt, men fra stillingen 16-13 i dansk favør begyndte det at gå kinesernes vej, og de sikrede sætsejren.

Sættabet så ud til at motivere danskerne endnu mere, og de dominerede andet sæt.

Christinna Pedersen havde godt fat i defensiven, og Joachim Fischer sikrede sætsejren på den tredje sætbold. Han stoppede smart bolden ved nettet, hvilket efterlod kineserne udspillede.

Tredje sæt var længe lige, og afslutningen blev spektakulær.

Danskerne fik udlignet til 19-19 efter en meget medrivende og lang duel, men herefter servede Christinna Pedersen fjerbolden i nettet til kinesisk matchbold.

På matchbolden endte hun med at sende bolden ud af banen, efter at Joachim Fischer ellers havde leveret en opsamling bag om ryggen tidligere i duellen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip