Fiskere vrede over ny ministerrokade: Det er respektløst

Skrevet af admin

12/12/2013

Dagens topnyheder

Danmarks Fiskeriforening er forundrede og frustrerede over, at posten som minister for landbrug, fiskeri og fødevarer endnu engang bliver skiftet ud.

Interesseorganisationen står over for vigtige fiskeriforhandlinger på mandag, og derfor er det håbløst at skifte ansigtet på fødevareministerposten på dette tidspunkt, lyder kritikken.

- Det er meget frustrerende, at man bliver et spil i kortspillet om, at kabalen skal gå op, siger Svend-Erik Andersen, formand for Danmarks Fiskeriforening.

- Vi havde en ny minister, der lige havde nået at sætte sig ind i problematikkerne, og nu får vi så en ny minister, som ikke har den viden, der skal til for at forhandle fiskekvoter og fiskeripolitik på mandag, tilføjer formanden.

I august blev Karen Hækkerup (S) udnævnt som ny fødevareminister. Men på grund af en større ministerrokade, bliver hun nu skiftet ud med Dan Jørgensen (S).

Svend-Erik Andersen understreger, at han ikke retter sin kritik personligt mod den nye fødevareminister. Men selve ministerrokaden er "beskæmmende for produktionserhvervene i Danmark", siger han.

- For os er det lidt et mål for, hvor meget man egentlig respekterer de her eksporterhverv, som er meget afhængig af, at der bliver forhandlet professionelt for de danske interesser, siger Svend-Erik Andersen.

Mens Dan Jørgensen skifter tilværelsen som EU-parlamentariker i Bruxelles ud med posten som fødevareminister, så overtager Karen Hækkerup (S) posten som justitsminister efter Morten Bødskov.

Holger K. Nielsen (SF) bliver ny udenrigsminister, og SF's politiske ordfører, Jonas Dahl, rykker til gengæld ind i skatteministeriet som ny minister.

/ritzau/