Fissan, Susan K. og Knaldperlen kommer til sommerfest

Elo Christoffersen

|

26/05/2013

Dagens topnyheder

Selv om der gerne må komme et pænt overskud til udbygningen af de lokale sportsanlæg og til aktiviteter for børn og unge, er det ikke det centrale, når Øster Starup/Vester Nebel IF(ØSVN-IF) i dagene 13. til 16. juni afvikler sommerfest på sportspladsen i Vester Nebel. Lige så vigtigt er det, at de mange aktiviteter er med til at skabe sammenhold mellem borgerne i området.

Med lynets hast har ØSVN-IF Sommerfest udviklet sig til at være en af de største af sin art i området. Det skyldes ikke mindst, at det seks personers store festudvalg – da sommerfesten blev lanceret i et større setup i 2012 - i den grad lagde vægt på aktiviteter for flest mulige – børn, unge som ældre. Så måtte overskuddet komme i anden række.

At udvalget med det omfattende program har ramt plet, fremgår af opbakningen til sidste års sommerfest. Her tiltrak bl.a. en festaften med gruppen Kandis så stor opmærksomhed, og der blev solgt 400 billetter, og en 80'er fest med 700 solgte billetter var med til at skabe et samlet overskud på 110.000 kroner.

Dette års sommerfest tager sin begyndelse torsdag den 13. juni, når den vel nok mest kendte borger i Vester Nebel, borgmester Jørn Pedersen, foretager den officielle åbning samtidig med, at han indvier den nye multibane, som bl.a. er blevet etableret ved hjælp af sidste års overskudSamme aften spiller Kandis til dans i det store festtelt.

Lørdag aftens fest måtte der dog, allerede for flere uger siden, meldes alt udsolgt til. "DiscoParty" - en fest for det modne publikum, har 830 købt billet til, hvor blandt andet bandet "Hvide Løgne" spiller til dans, og disco-udklædningen skal luftes.

2.000 unge i festteltet

Den aktivitet, der allerede på nuværende tidspunkt har tiltrukket sig størst opmærksomhed, finder sted fredag den 14. juni i festteltet. 2.000 unge fra store dele af landet har sat hinanden stævne for at deltage i Den Glade Viking sommerfest. Den Glade Viking er blandt andet andet kendt fra Sunny Beach, og de unge vil denne aften blive betjent i baren af bartendere, der har arbejdet på den fra tv så kendte bar.

En række tv-kendisser som Fissan, Dolken, Knaldperlen, Susan K., Action Pierre og andre vil være tilstede og feste med de unge. Samtidig vil DUF-Rejser bortlodde rejser til Sunny Beach.

Samme dag afvikles ”Spis hvad du kan” i familieteltet. Det er de lokale Dagli´Brugsen i Vester Nebel og Ågård, der har sponseret maden, og samme sted kan der købes spisebilletter. Der er kun sat 350 billetter til salg, og de fleste af dem har allerede skiftet ejermand.

Foruden de store aktiviteter i henholdsvis fest- og familieteltet, byder ØSVN-IF Sommerfest også på mange andre aktiviteter; her kan bl.a. nævnes: stafetløb, sæbekasseløb, gadebeachvolleystævne, cykelsponsorløb, børneloppemarked, straffesparkskonkurrence, kidsvolley, tennis, gymnastikopvisning og mountainbike.

De unge skal være stolte

Dette års sommerfest slutter søndag den 16. juni, hvor der i familieteltet vil være muligt at slukke tørsten og købe grillpølser samtidig med, at et kæmpe børnefodboldstævne afvikles. Herefter kan festudvalget begynde at gøre regnskabet op.

- Hvis bare vi er mange nok, kan alt lade sig gøre, lyder det fra to af de centrale personer i festudvalget, Henrik S. Nielsen og Steffen Nikolajsen.

De nævner gang på gang det fantastiske sammenhold, der er i lokalområdet, som er inde i en rivende udvikling. Deres mål er blandt andet ”at få de unge til at være stolte af, at de kommer fra Vester Nebel, Ågård, Øster-Starup og omegn”, og de slutter med en opfordring om at kigge forbi sportspladsen en af dagene, hvor også Herning Tivolipark er til stede.