Fisse-strikkeren svarer igen: Mit værk er smukt

Casey Jenkins sad i 28 dage og strikkede på museet DVAA i den australske by Darwin. Garnet trak hun fra skeden som en symbol på kvindens menstruationscyklus. Værket kaldte hun Casting off my Womb.

Nu er videoen af hendes værk blevet set over 3,7 millioner gange på Youtube, og langt de fleste reaktioner har været væmmelse eller vrede.

Læs også: Se videoen: Hun strikker et tørklæde med fissen

- Alt bliver kritiseret: Menstruationsblodet, der bliver brugt i værket, får nok flest kommentarer, men seere har langet ud efter min frisure, mine øjenbryn, min hud, min hjemby, mit ordvalg, min strikketeknik og farven på min trøje. Reaktionernes natur var ikke uventet, men omfanget var, og det har været fascinerende at være vidne til, skriver Casey Jenkins i en kronik på guardian.co.uk.

Læs også: Her går kvinde amok i klitoris-rodeo

- Der er en fandens masse råberi og støj i samfundet, om hvad en person med en krop som min bør og ikke bør gøre med den. Skingerheden og volumen af holdningerne kan være så overvældende, at det er svært at dæmpe støjen, tage et skridt tilbage og vælge sin egen, selvstændige vej. Med Casting off my Womb har jeg forsøgt at gøre netop det, skriver hun i sit forsvar.

Hun slår fast, at hun fortsat mener, at hendes værk er smukt og har en god pointe.

SE CASEY JENKINS STRIKKE MED MISSEN HER:

 

Dagens Gossip