Fjernede baby i ni måneder fra forældre ved en fejl: - I kan få 5.000 kr i erstatning

Engelske Cheryll Rick og Jack Barnes er gået glip af deres datters første skridt, første jul og første ord, fordi myndighederne vurderede, at deres lille baby ikke var sikker hos dem i deres boligkvarter. Men nu har en dommer slået fast, at der ikke er hold i sagen, og det ulykkelige forældrepar er blevet genforenet med deres datter, Misty, efter ni måneder.

Men Cheryll og Jack ser det som hån, at myndighederne vil give dem 500 pund svarende til 4.688 danske kroner i erstatning for den fatale fejl. Det skriver Daily Mail.

Læs også: Skolepige tvunget til at have sex med sin ukendte far: Fandt hinanden på Facebook

Historien begyndte i 2012, da den 27-årige butiksassistent Cherryl og den 40-årige stilladsarbejder Jack ventede deres første barn efter ni års samliv. Cheryll blev i 6. måned overfaldet udenfor parrets hjem i Grays i Essex, hendes ufødte barn slap uden skader fra overfaldet, og Cheryl kom sig hurtigt.    

Men efter Mistys fødsel kom myndighederne på banen og forlangte, at de nybagte forældre fandt et andet sted at bo i en fart, hvis de ville have deres datter med hjem fra hospitalet. Årsagen var, at myndighederne frygtede, at familien ville blive overfaldet igen.

Parret havde ikke mulighed for at flytte på få dage, så myndighederne endte med at placere dem på forskellige Bed&Breakfasts rundt i landet. Sådan levede de i flere uger med lille Misty.

Læs også: Mand bliver ramt af barn med indkøbsvogn igen og igen - se hans iskolde hævn

En måned senere blev Cheryll og Jack med en dags varsel hevet i retten af myndighederne, fordi de ikke havde fundet en ny bolig. Her blev afgørelsen, at Misty skulle fjernes fra sine forældre og rykke ind hos en plejefamilie, og planen var, at hun på sigt skulle bortadopteres - på grund af forældrenes adresse.

Efter næsten ni måneder uden deres elskede datter kom sagen endnu en gang for retten, og denne gang fik de ulykkelige forældre medhold i deres lange række af klager. Dommeren kaldte hele sagen for en fiasko, som aldrig burde være sket. Og kort efter blev mor, far og datter samlet igen, men da var Misty ikke længere en lille baby.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med  

Som erstatning for de mange måneder uden Misty har myndighederne tilbudt parret en kompensation på 4688 kr. Det beløb har fået Cheryll og Jack til at rase, og de nægter at tage imod beløbet, som ifølge dem på ingen måde kan rette op på brøleren.

Efterfølgende forhøjede myndighederne beløbet til 46.880 kr, men det ændrede ikke noget for parret, der stadig ser det som en grov fornærmelse, som de ikke vil tage imod.
 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip