IS-flag fundet på 17-årig drengs værelse efter økseangreb

Et håndtegnet Islamisk Stat-flag er blevet fundet på det værelse, som tilhørte den 17-årige afghanske flygtningedreng, der om bord på et tog i Tyskland mandag aften angreb passagerer med en økse og en kniv.

Det oplyser delstaten Bayerns indenrigsminister, Joachim Herrmann, til det tyske medie ZDF tirsdag morgen.

Han fortæller videre, at drengen ifølge efterforskerne i sagen handlede på egen hånd. Det skriver nyhedsbureauet dpa.

Fire personer blev alvorligt såret under angrebet. Indenrigsminister Joachim Herrmann oplyser ifølge nyhedsbureauet Reuters, at to af dem tirsdag morgen er i kritisk tilstand.

Ifølge ministeren er flere af de sårede fra den samme familie fra Hongkong.

Det drejer sig om en 62-årig mand, hans 58-årige kone, parrets 26-årige datter og hendes 30-årige kæreste.

En anden person fik mindre skader, mens 14 andre er blevet behandlet for chok.

Artiklen fortsætter under billedet.

Det var om bord på et tog mellem Treuchtlingen og Würzburg i det sydlige Tyskland, at den 17-årige dreng fra Afghanistan angreb flere af de andre passagerer med en økse og en kniv.

Det lykkedes nogle passagerer at alarmere togpersonalet, som tog kontakt til politiet, der ved et tilfælde havde en aktionsstyrke tæt ved gerningsstedet.

Gerningsmandens motiv er fortsat ukendt, men et vidne til episoden har fortalt politiet, at den 17-årige råbte "Allahu akbar" (Gud er størst på arabisk, red.). Det siger en talsmand for myndighederne i Bayern ifølge nyhedsbureauet AFP.

På den baggrund har indenrigsminister Joachim Herrmann tidligere udtalt, at man ikke kan udelukke, at den 17-årige havde et islamistisk motiv.

Drengen blev efter angrebet skudt og dræbt af politiet, da han forsøgte at flygte fra stedet.

Han er kommet til Tyskland som uledsaget mindreårig flygtning og blev placeret hos en plejefamilie i den nærliggende by Ochsenfurt.

Ifølge FN's børneorganisation Unicef kom 96.000 uledsagede, mindreårige flygtninge til Europa sidste år. Mange af dem lider af posttraumatisk stress.

/ritzau/

 

Dagens Gossip