Flagstængerne er talt: Nu skal der flages for Færøerne og Grønland

Det vakte nogen forundring, da det tidligere på året kom frem, at alle Danmarks statslige flagstænger skulle tælles.

Men nu er der kommet et resultat ud af anstrengelserne: Regeringen har besluttet at indføre officielle flagdage for Grønland og Færøerne.

Det var netop et ønske fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) om at indføre sådanne officielle flagdage, der lå bag optællingen af landets flagstænger.

Og statsministeren glæder sig da også over, at det nu er bestemt, at statslige myndigheder fremover skal flage med det grønlandske flag Erfalasorput på den grønlandske nationaldag, 21. juni, og med det færøske flag Merkid på Færøernes nationaldag, 29. juli.

- Jeg glæder mig til sommer, når det grønlandske og færøske flag for første gang vajer fra toppen af statens bygninger i hele riget og vores ambassader og repræsentationer i udlandet, udtaler statsministeren i en pressemeddelelse.

Der er i øvrigt 534 statslige flagstænger i Danmark, hvis man ser bort fra kirker og præstegårde, har Finansministeriet, der stod for at tælle flagstængerne, tidligere oplyst til Ritzau.

Begrundelsen for, at flagstængerne skulle tælles, var, at Finansministeriet gerne ville have klarhed over de praktiske konsekvenser af at indføre en flagdag.

- Flagene er forskellige, ligesom landene i rigsfællesskabet. Det er forskelligheder, vi skal respektere og værdsætte, samtidig med at vi skal markere og fejre vores fælles historie og stærke bånd i rigsfællesskabet, siger Løkke i pressemeddelelsen.

Han har tidligere, på det sociale medie Twitter, antydet, at den nøjagtige optælling af flagstænger måske var at gå lidt for grundigt til værks.

/ritzau/

 

Dagens Gossip