Flekslånere får endnu billigere boliglån til oktober

Mandag blev efterårets rentetilpasning skudt i gang hos realkreditkæmpen Nykredit. På førstedagen landede F1-renten på 0,39 procent, og hvis det niveau holder, så kan boligejere med de helt korte flekslån glæde sig over endnu et fald i den månedlige ydelse.

- 0,39 procent er en af de laveste F1-renter, vi har haft. De låntagere, der kom med et F1-lån og skal have ny rente her 1. oktober, kommer fra en rente på 0,49 procent, siger Sue Worm Mortensen, områdedirektør i Nykredit.

- Det er et stykke fra bundrekorden fra januar på 0,25 procent, men det er jo stadig vildt billigt, siger han.

Interessen fra investorerne var stor på den første auktionsdag, siger Sune Worm Mortensen, som regner med, at renteniveauet ved auktionens slutning vil være nogenlunde på samme niveau som på førstedagen.

Tirsdag starter også F3-auktionerne hos Nykredit, hvor boligejere med treårige flekslån får fastlagt deres ydelse, mens F5-auktionerne finder sted den 29. august.

- Vi forventer, at F3-renten vil lande på 0,46 procent og F5-renten på 0,75 procent, og det vil i givet fald være rekord, siger Sune Worm Mortensen.

- F3'erne kommer fra en rente på 1,7, så de vil opleve en massiv besparelse i forhold til tidligere. Vi havde ingen F5-auktion i oktober for fem år siden, men F5'erne kommer fra en rente i nærheden af 3,5 procent, siger han.

Også hos Spar Nord forventer chefanalytiker Martin Lundholm bundrekorder, når de femårige rentetilpasningslån formentlig ryger under en rente på en procent for første gang nogensinde.

- Renterekorderne står i kø lige for tiden, hvor skuffelser fra den europæiske økonomi sammen med de geopolitiske spændinger i Ukraine er med til at sende renterne helt i bund, siger Martin Lundholm.

- De korte renter har efterhånden nået bunden, så det er de lange renter, der dykker, og det er forklaringen på, at F5-renten falder, mens F1-renten ligger nogenlunde stabilt, tilføjer han.

Hos Spar Nord lyder prognosen, at F1-lånene ender med en rente på 0,40 procent, mens F3-lån får en rente på 0,46 procent og F5-lån ender på 0,76 procent.

Nykredit skal forny boliglån for i alt omkring 76 milliarder kroner ved efterårets rentetilpasningsauktioner, som løber over 10 dage. I alt skal 80.000 boligejere have fornyet lån hos Nykredit og Totalkredit.

Ifølge Spar Nord skal danske obligationslån for omkring 127 milliarder kroner under hammeren for at fastsætte nye renter på lånene i den kommende tid.

/ritzau/