Flekslånere risikerer gevaldigt skattesmæk

Skrevet af admin

|

23/11/2013

Dagens topnyheder

Skal du have nyt boliglån til januar, er det vigtigt, at du husker at underrette Skat om faldende rentefradrag. Eller risikerer du at få et skattesmæk i den høje ende. For renterne på flekslån ligger nemlig rekordlavt.

Særligt boligejere med tre- og femårige flekslån skal være opmærksomme. Med renteniveauerne nu ser det ud til, at smækket kan være op mod 10.000 kroner per lånt million kroner, viser tal fra Spar Nord.

Har du et tre- (F3) eller femårigt (F5) flekslån, kan du med de nuværende niveauer på renterne se frem til at få skåret op mod trefjerdedele af renteudgifterne fra 1. januar.

- De boligejere, der lige nu har et afdragsfrit F5-lån på auktion, ser ud til at opnå en rentebesparelse på hele 32.700 kroner i 2014 per lånt million kroner, siger chefanalytiker i Spar Nord Martin Lundholm

For når renteudgifterne falder, falder fradraget fra renterne også. Men mange glemmer at opdatere selvangivelsen med de faldende renteudgifter og dermed faldende rentefradrag.

- Hvis du ikke opdaterer din selvangivelse hos Skat med dine nye renteomkostninger, så risikerer du et skattesmæk på cirka 10.400 kroner for hver million kroner, du har lånt, siger statsautoriseret revisor i Beierholm, Søren V. Pedersen.

Er man boligejer, betaler man som udgangspunkt omkring to tredjedele af renteudgifterne selv. Resten betaler Skat i form af rentefradraget.

- Derfor skal du så at sige huske at dele din besparelse med Skat, når renteudgifterne falder, siger Søren V. Pedersen.

150.000 boligejere og 15.000 virksomheder skal have skiftet lån ud for over 300 milliarder kroner til nytår. Da boligejere for fem år siden fik et F5-lån, lå renten på knap 4,6 procent. Nu ser den ud til at lande på 1,3 procent fra nytår.

Tilsvarende ser kontantlånsrenten på F3-lån ud til at falde fra knap 2,3 procent til bare 0,7 procent. Renten på etårige flekslån er allerede er så lav, at yderligere fald ikke har nævneværdig betydning for renteomkostningerne.

/ritzau/