Flemming Povlsen: Richard tog mig under sine vinger

Det var en ung Flemming Povlsen, som Richard Møller Nielsen i 1980'erne hev op igennem landsholdsrækkerne.

Og selvom Richard Møller Nielsen torsdag er død efter længere tids sygdom, har den tidligere landsholdsprofil fortsat stærke minder om ham.

- Richard har haft stor betydning for det, jeg har opnået i min karriere, siger Flemming Povlsen og fortsætter:

- Han viste mig nogle af de ting, der kræves for at være med på internationalt niveau, og han viste, at de ting, jeg var i gang med som spiller, kunne holde længere frem.

- Han har taget mig under sine vinger og senere ladet mig flyve ud i landsholdssammenhæng, lyder det fra Flemming Povlsen.

Den tidligere angriber, der nåede at spille 62 A-landskampe med 21 mål til følge, mindes Richard Møller Nielsen for at være en træner med en enorm viden, som "altid var frisk på at fortælle historier fra sit ganske liv."

- Han var også god til at kigge på sit hold og sige, hvad kan det her hold. Hvis de kan give mig nogle resultater, så kan jeg også give dem noget den anden vej, siger Flemming Povlsen.

Især evnen til at kunne forlange en stor arbejdsindsats af spillerne på banen for derefter at finde plads til hygge og ro uden for banen bliver fremhævet af Flemming Povlsen.

Vindermentaliteten hos Richard Møller Nielsen nåede flere gange at sende den tidligere landsholdstræner i krydsild med den danske presse.

- Richard kom altid ud med en stolthed i kroppen, så man ikke var i tvivl om, hvad han ville. Og det var uanset, om det var en journalist fra det ene eller det andet blad, siger Flemming Povlsen og fortsætter:

- Grunden til at han kunne så mange historier og synge så mange sange, det var fordi, at han aldrig glemte ting. På samme vis glemte han heller aldrig de enkelte journalister.

Sammen nåede Flemming Povlsen og Richard Møller Nielsen blandt andet at fejre EM-guldet i Sverige i 1992.

/ritzau/

 

Dagens Gossip