Flemming Rose bliver årets publicist

Det er Flemming Rose, Puk Damsgård, Zetland og Altinget, der løber af sted som vindere af dette års Publicistpriser.

Jyllands-Postens udlandsredaktør, Flemming Rose, modtager den store Publicistpris 2015. Prisen uddeles for "mangeårig, fremragende indsats for lødig publicisme".

- Flemming Rose har de sidste ti år været en stærk og central aktør i den internationale debat om ytringsfrihed, og midt i de store kontroverser har han ikke blot stået fast på sine principper, men også insisteret på at forklare og nuancere sine synspunkter i debatter verden over, lyder det i juryens begrundelse.

Publicistklubben har i år udvidet prisrækken til fire priser, som er blevet overrakt ved en stor fest i København.

- Vi er stolte over at kunne uddele vores fire priser til så inspirerende kolleger, som hver på deres måde står for det bedste i dansk publicisme, siger formand for Den Danske Publicistklub, Jacob Mollerup.

Mediet Zetland modtager den lille publicistpris for at have pustet frisk luft ind i det danske medielandskab.

- Zetland er en publicist fornøjelse, som har skabt et eksperimentarium med deres idérigdom og deres insisteren på at udvikle både journalistisk kvalitet og købmandskab. Holdet bag Zetland bidrager med tiltrængt inspiration, skriver juryen.

En af de nyskabte priser, Public Service-prisen, gik til netmediet Altinget, mens den anden af de nyskabte priser, Fortællerprisen, går til DR's Mellemøstkorrespondent Puk Damsgård for hendes bestseller 'Hvor solen græder' om den syriske borgerkrig.

Overrækkelsen af publicistpriserne afslutter det første Publicistdøgn, som er en nyskabt og årligt tilbagevendende begivenhed, der sætter fokus på udvikling og forbedring af de ting, der udgives i Danmark.

/ritzau/

.

Dagens Gossip