Flere ældre hyrer fast privat hjemmehjælp

admin

|

29/07/2014

Dagens topnyheder

Et større antal ældre vælger kommunens tilbud om hjemmehjælp fra, fordi de er utilfredse med, at der kommer en strøm af mange forskellige hjælpere.

I stedet vælger et stigende antal ældre at hyre hjælp til opgaverne i hjemmet hos private virksomheder, hvor man er bedre til at sende faste hjælpere ud til hjemmene, skriver Berlingske.

Set over hele landet vælger 35 procent af de ældre at få privat hjemmehjælp, mens tal fra Københavns Kommune alene viser, at antallet af timer med praktisk hjemmehjælp, der bliver udført af private som led i den offentligt betalte fritvalgsordning, er steget fra 21 til 30 procent mellem 2009 og 2013.

Samtidig er der forskel på, hvor tilfredse de ældre er med antallet af hjemmehjælpere, der kommer i deres hjem afhængig af, om de modtager privat eller kommunal hjælp, viser en undersøgelse fra hovedstaden.

Mens blot 41 procent af ældre, der får hjælp fra kommunen, er tilfredse, gælder det 76 procent af de ældre, der benytter private aktører.

- Det betyder utroligt meget for de ældre, at de kender den hjælper, som kommer, og at den pågældende ved, hvad den ældre fejler og har brug for. Det skaber tryghed, men det evner kommunen ikke at levere, siger formanden for Ældrerådet i Københavns Kommune, Ulla Skærved, til Berlingske.

- Hér kommer en masse forskellige hjemmehjælpere, og så går de ældre til de private, som godt kan finde ud af det, fortsætter hun.

Formanden for de offentligt ansattes fagforbund, FOA, Dennis Kristensen, siger til Berlingske, at kommunerne må sørge for at give de ældre en lige så god service, "så de ældres hjem ikke bliver forvandlet til Fredericia Banegård".

/ritzau/