Flere amerikanere bliver tilbageholdt af oprørere i Yemen

Flere amerikanere bliver tilbageholdt i Yemen, lyder det søndag fra en embedsmand i det amerikanske udenrigsministerium.

Tidligere har der været forlydende om, at mindst fire amerikanske statsborgere bliver holdt som gidsler af shiitiske oprørere, men AFP kan hverken bekræfte, hvor mange det drejer sig om, eller hvem som står bag.

Udenrigsministeriet har set "rapporter om, at flere amerikanske statsborgere for nylig er blevet tilbageholdt i Yemen", siger en ikke-navngivet embedsmand til AFP.

USA står bag droneangreb mod ekstremister i Pakistan, Somalia og Yemen.

En fem dage lang humanitær våbenhvile blev ikke overholdt, og kampe er derfor atter brudt ud i det konflikthærgede land.

Ifølge USAs udenrigsminister, John Kerry, bærer houthierne skylden for, at det ikke var muligt at forlænge våbenhvilen.

En koalition ledet af Saudi-Arabien har de seneste syv uger bombet den shiitiske houthi-milits, som erobrede magten i Yemen i slutningen af januar, hvorefter præsident Abd Rabbuh Mansur Hadi og siden regeringen blev jaget på flugt.

Over en halv million mennesker er fordrevet på grund af volden i Yemen, har det lydt fra FN's flygtningeagentur, UNHCR.

De seneste tal fra Yemen viser, at konflikten har kostet omkring 1850 mennesker livet, mens 7394 er såret, meddeler UNHCR, som har sine oplysninger fra sundhedsmyndighederne i Yemen.

Formålet med luftangrebene er at bakke op om de styrker, der er loyale over for præsident Abd-Rabbu Mansour Hadi, som er flygtet i eksil i Saudi-Arabien.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip