Flere banker forbereder sig på britisk udmeldelse af EU

Tre navngivne banker i det amerikanske finanscenter i Wall Street opridser deres foreløbige planer om at flytte visse af deres London-baserede aktiviteter til Irland, hvis Storbritannien beslutter sig for at forlade EU, skriver avisen Financial Times med citat fra folk, der er vidende om situationen.

Citigroup Inc, Morgan Stanley og Bank of America Corp overvejer Irland som et alternativt sted for nogle af deres europæiske aktiviteter, hvis de er nødt til at flytte dem fra Storbritannien.

Financial Times skriver, at planerne befinder sig på et meget tidligt stadium.

En talsmand for Morgan Stanley afviser at kommentere artiklen. Repræsentanter for Bank of Amerika og Citigroup var ikke umiddelbart tilgængelige for en kommentar uden for normal kontortid.

Den britiske premierminister, David Cameron, har lovet at holde en folkeafstemning om en genforhandling af landets EU-medlemskab, hvis det konservative parti genvælges i 2015. Det frygtes, at verdens sjette største økonomi vil forlade samarbejdet, det har deltaget i siden 1973.

Situationen bekymrer mange i finanscentret London City, der står for omkring en tiendedel af den britiske økonomi.

/ritzau/Reuters

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip