Flere biler brudt i brand: Nu tilbagekalder Ford mere end 630.000 biler

Skrevet af Nicolai Busekist

27/11/2022
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det amerikanske bilmærke Ford tilbagekalder mere end 630.000 biler på grund af flere episoder, hvor biler pludselig er brudt i brand.

Dagens topnyheder

Det seneste år har flere bilmærker været nødt til at tilbagekalde biler i massevis, da der er opstået fejl. Og nu er der igen en bilfabrikant, der har været nødt til at tilbagekalde en stor mængde biler.

I denne omgang er der tale om den amerikanske bilproducent Ford, der har været nødt til at tilbagekalde intet mindre end 634.000 biler verden over.

Det skriver Ford i en pressemeddelelse, hvor de også oplyser, at den primære andel af de tilbagekaldte biler befinder sig i USA. Konkret tilbagekaldes der 520.000 biler i USA.

Årsagen til, at de nu bliver tilbagekaldt er, at der er en risiko for, at der opstår sprækker i brændstofledninger, som kan resultere i, at der flyder brændstofvæske ud på varme overflader.

I værste fald kan dette resultere i, at en brand starter under motorhjelmen på bilen. Ifølge CNN er dette allerede sket flere gange, da Ford er bekendt med 20 episoder, hvor biler pludselig er brudt i brand.

Den amerikanske bilfabrikant oplyser desuden, at det hovedsageligt er Escape-modeller fra 2022 og Bronco Sport-modeller fra 2021, der er ramt af dette problem. Det skyldes, at de er udstyret med en trecylindret 1,5 liters motor med turbo.

Ford anbefaler, at man retter henvendelse til sin lokale Ford-forhandler hurtigst muligt, hvis man har en model, der er omfattet af tilbagekaldelsen.

For at sikre, at det ikke er besværligt for de kunder, der skal sende bilen på værksted, tilbyder Ford at klare både afhentning, levering og reparation ganske gratis.

Til trods for risikoen for brand, fraråder Ford ikke, at deres kunder køre i bilerne, da det estimeres, at det kun er omtrent 1 procent af de solgte modeller, der har problemer med brændstofledninger.

En stor del af de biler, der bliver tilbagekaldt i denne omgang, blev også tilbagekaldt i marts i år. Også dengang blev de tilbagekaldt, da der var risiko for, at de kunne bryde i brand.